Recipe: Yummy Patatas bravas

Patatas bravas. The BEST PATATAS BRAVAS You Will (Probably) Ever Eat Patatas Bravas -- Crispy Potatoes with Spicy Garlic & Chili Aioli. This Patatas Bravas recipe roasts potatoes, instead of frying them, which makes them both easier and healthier!

Patatas bravas These patatas bravas are crispy even though they are baked not fried! Simple patatas bravas just like you'd find in Spain, only healthier! Patatas Bravas Home Fries with Roasted Tomato Aioli. You can cook Patatas bravas using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Patatas bravas

  1. It's 1 kg of Kartoffeln.
  2. Prepare of Olivenöl.
  3. You need of grobes Meersalz.
  4. You need 1 of Zwiebel.
  5. You need 2-3 of Knoblauchzehen.
  6. It's 3 EL of Weißwein oder trockener Sherry.
  7. It's 2 TL of Chiliflocken.
  8. It's 2 TL of geräuchertes Paprikapulver.
  9. It's 400 g of gehackte Tomaten aus der Dose.

Patatas Bravas are a classic at tapas bars across Spain. Spanish cuisine features very little spicy food, so while the sauce here is only mildly spicy, it is called salsa brava, or "fierce sauce!" Patatas bravas is a traditional tapas dish consisting of potato cubes drenched in a spicy tomato sauce with onions, garlic, chili powder, and paprika. This flavorful combination of ingredients is a staple at. Patatas bravas are delicious tapas that are prepared with fried potato cubes topped with a spicy How to prepare patatas bravas?

Patatas bravas step by step

  1. Kartoffeln waschen und in mundgerechte Stücke schneiden. Mit Olivenöl und Salz beträufeln und ab in den Ofen bei ca. 200 Grad. Bei der Menge habe ich zwei Backbleche befüllt, damit es nicht zu eng auf den Blechen wird und habe die Bleche 2 mal rotiert, so dass alles gleichmäßig bräunt. Bei mir waren die Kartoffeln ca. 35 min im Gasofen, das ist natürlich je nach Ofen anders, also etwas drauf achten!.
  2. Zwiebel und Knobi schälen und kleinhacken. Erst die Zwiebeln für ein paar Minuten in einer Pfanne mit etwas Olivenöl anbraten, dann den Knoblauch dazugeben. Mit Weißwein bzw. Sherry ablöschen und Tomaten sowie Chili und Paprika dazugeben. Hitze herunterstellen und etwa 15 Minuten köcheln und leicht einköcheln lassen. Die Sauce vor dem Servieren noch pürieren!.

Patatas bravas, also known as papas bravas or patatas a la brava. Patatas Bravas are to tapas bars what chicken wings are to sports bars. Every single one has got them, but other than a few basic similarities, they can vary wildly from spot to spot. Patatas bravas is one of the most popular tapas from Spain. This simple, yet delicious tapa is traditionally made with fried potatoes topped with a spicy sauce.

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