Easiest Way to Make Tasty Kartoffelpüree
Kartoffelpüree. The gastronomy of this region is very closely linked to the highland tradition of adapting dishes to the season of the year, so stews of such wild herbs as hinojos (fennel), collejas (dandelion), tagarninas (golden thistle), and espárragos (asparagus) are prevalent in the spring, and cold soups of the gazpacho type-of which there is also a variety to be consumed hot-are favoured in the summer. Viele übersetzte Beispielsätze mit "roasted veal loin" - Deutsch-Englisch Wörterbuch und Suchmaschine für Millionen von Deutsch-Übersetzungen.
You can have Kartoffelpüree using 6 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kartoffelpüree
- Prepare 800 g of Kartoffeln 🥔.
- You need 100 ml of Sahne oder Milch.
- You need 2-3 EL of Butter.
- You need of Salz 🧂.
- You need of Pfeffer.
- You need of Muskatnuss.
Kartoffelpüree instructions
- Kartoffeln schälen, kleinschneiden und in ca. 15-20 min garkochen. Abgießen und in eine Schüssel geben..
- Butter dazu, gut salzen, pfeffern und Muskatnuss darüber reiben. Mit einem Stampfer durchmatschen und währenddessen die Sahne bzw. Milch dazu. Achtung, nicht zu lange stampfen, sonst wird der Brei schleimig!.
- Ich hab gern noch ein paar Kartoffelstücke im Püree. Dazu gab es bei mir Spinat und bunte Möhren!.
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